In the Beginning - Peter Davids
2247, omkring 10 år innan Babylon 5 byggs.

Slaget vid "linjen" är en av de mest avskyvärda delarna av Jordens historia, som var en antiklimax efter ett långt och blodigt krig mot den utomjordiska rasen Minbari. Men vad startade denna undergångskonflikt. Och vad fick denna ödesdigra drabbning mellan två civilisationer, till att inleda skapandet av rymdstationen BABYLON 5? Här till slut, avslöjas denna stora rymdepos - i en ny roman som är baserad på den första Babylon 5 filmen...

Ivriga att expandera sin handel med andra världar, försökte folket på planeten Jorden att få kontakt med de mystiska Minbari, en ras bestående av tre kaster, arbetare, religion och mäktiga krigare. Men när kommunikationerna blir till våld, blir Jorden ett mål i ett Heligt Krig, utkämpat av en civilisation bestående av överlägsen eldkraft och mantal.

Och Minbari kommer inte att sluta förrän deras fiende är totalt utrotad: den Mänskliga Rasen.

Voices - John Vornholt
Strax efter "Points of Departure", och innan "A Race Through Dark Places". Under det första kvartalet av 2258.

PSI-corps. hade planerat att hålla en konferens, på Royal Tharsis Lodge på Mars. Psi-Polisen Alfred Bester och Mr Gray, en telepat anställd av militären. Sitter i en av transporterna på Mars på väg till hotellet, när en bomb exploderar.
Denna bomb dödar 27 människor.

Detta gör att Psi-Corps bestämmer sig för att flytta konferensen till Babylon 5. Dit kommer ett stort antal telepater, både kommersiella och även PSI-Poliser och bland dem Alfred Bester. Det dröjer inte länge förrän en bomb exploderar i konferensrummet, turligt nog har den smält i förtid.

Mr Gray gör allt för att väcka Susan Ivanovas intresse, vilket inte är det lättaste jobb han tagit till sig.

Den som hamnar högst upp på PSI-Polisens lista av misstänkta blir Talia Winters, Babylon 5s kommersiella telepat. Hon flyr för sitt liv tillsammans med en av Down-Belows, ledande avskum Deuce.

Säkerhetschefen Michael Garibaldi tvingas att samarbeta med Mr. Gray, i jakten på Talia som leder dem till Jorden.

Accusations - Lois Tilton
Efter "The Coming of Shadows" och före "All Alone in the Night". Mitten av 2258.

En gammal bekant till Susan Ivanova kommer till stationen, han lämnar ett kryptiskt meddelande till henne att han genast måste träffa henne. Hon går till mötesplatsen, vid den bestämda tidpunkten. Där hon väntar i 2 timmar.

När han inte dyker upp, går hon till Säkerhetschef Michael Garibaldi. Han kontrollerar databasen efter hennes vän, när han får fram namnet J D Ortega. Visar det sig att han är efterlyst misstänkt för Terrorism och Sabotage. Han hittas straxt därefter död, i samma omklädningsrum som Susan suttit och väntat.

Pirater härjar i farlederna och många skepp har rånats på senare tid, Susan är den som börjar att nysta i härvan. Snart börjar hon att få upp ett spår, någon högt upp måste hjälpa piraterna. Men kort efter att hon skickat sin rapport till sina överordnade på Jorden. Skickar någon Kommendör Kapten Ian Wallace, för att lösa mordet på Ortega. Det dröjer inte länge innan han kastar sina blickar åt Susans håll, hon blir suspenderad från sin tjänst i C&C.

Blood Oath  -  John Vornholt
Händelserna inträffar före "The Coming of Shadows". Andra kvartalet av 2258.

Springer Från Döden
Efter att med knapp nöd kommit undan ett mordförsök, vet den stolte, hänsynslöse Ambassadör G'Kar att han är dödsmärkt. En rivaliserande familj från hans hemvärld har svurit en Shon'Kar, eller Blodsed, att döda honom. Och när en förtärande explosion förstör hans transportskepp, så ser det ut som om dom lyckats...

Blodsed
Säkerhetschef Garibaldi och Kapten Susan Ivanova förenar sig med en rasande Na'Toth, G'Kars assistent, i ett sökande efter missdådarna. Dom reser till den Narnska Hemvärlden, där dom hamnar i en kylslagen utomjordisk omgivning. Och i denna plats av dödliga fällor och grymma förklädnader, vänds den Narnska Blodseden snart mot dem själva.

Nu som främlingar på en främmande Narn planet, de bästa och begåvade medlemmarna från Babylon 5 blir jagade av en fiende och endast en djärv list kan stoppa Dem!

Clarks Law - Jim Mortimore
Händelserna i boken inträffar mellan den 7 Oktober 2258 till 24 December 2259.

En nyligen upptäckt ras kallad Tuchang, intresserar den nyligen tillträdde President Clark. Han hoppas nämligen att de ska alliera sig med Jordalliansen, Så det blir Kapten Sheridans jobb att välkomna deras Ambassadör, han gör detta utan att känna till att tillsammans med dem finns D'arc. En massmördare på flykt som hoppas att kunna gömma sig, på någon av planeterna i galaxen.

Men de oförsonliga reglerna i rymden, har ett annat öde i beredskap för D'arc. Vid deras ankomst till stationen, hamnar dom mitt ett bråk mellan rasister från Jorden och några Drazi. Efter att Susan Ivanova lyckas att avstyra detta bråk. Hörs ett rop i folkmassan, att någon i Tuchang-gruppen har en Narnsk skalle hängande på sin dräkt. Vilket får Tuchangs att ge efter för rösten, som tillhör en Narn.

D'arc skadas och och när hon vaknar ensam och vilse, och känslan att Sången att Vara är bruten. Hon flyr utan något minne eller identitet, och hon vet att hon nu måste påbörja en ny sång. Hon möter en människa som är ute efter utomjordiska kvinnor, D'arc följer med honom in i en turbohiss. Där hon dödar och rånar honom, men han lyckas att använda sin PPG, som oturligt nog missar sin motståndare och går ut igenom fönstret. Vilket nästan tar livet av D'arc och flera andra, där ibland även Steven Franklin stationens chefsläkare.

Senator Sho Lin beordrar Sheridan att döma efter Jordens nya lag, att mördare ovillkorligen ska dömas till döden. Trots protester över att D'arc inte kan lastas för mordet, på grund av att hon nu kan jämföras med ett barn. Franklin ber Sheridan att trotsa Clark.

The Touch Of Your Shadow "The Whisper of Your Name"  -  Neal Barrett, Jr.
Händelserna i boken inträffar före Teknomagikertrilogin.

Fienden På Insidan
Babylon 5, designad till att vara en plats för fred i ett turbulent universum, har fått utbrott av kravaller när besökande kulturer råkar i konflikter och passioner exploderar. Säkerhetschef Garibaldi måste använda sin skicklighet för att undertrycka våldsamheterna mellan de olika raserna. Men problemen trappas upp när skräckinjagande mardrömmar hemsöker alla ombord från Kommendör Sheridan till Vorlons Ambassadör Kosh. Det verkar som om det är någon "kraft" rör vid dem alla.

Rörd av din skugga, viskningar av ditt namn
Då dyker det upp en främmande väsen. Ett långt, slingrigt band av grönt ljus nio miljoner miles långt som sträcker sig ut mot rymdens mörker på en kollisionskurs med Babylon 5. Då det förblir osynligt för datorernas sensorer, kallar en del av dem det för en synvilla, andra kallar det för en ond livskraft. Medan andra kallar den för Gud. Nu är det upp till Kommendör Sheridan och Garibaldi att ta reda på vad det är, riskera sina liv, och kanske även sina själar, att våga sig bort mot stjärnorna för att möta det okända.

Betrayals - S.M. Stirling
Året är 2259, under det pågående kriget mellan Centauri & Narn.

När diplomater från två av de större makterna kommer till Babylon 5 för fredsförhandlingar, vet Kapten Sheridan och Jordstyrkans personal att säkerheten är ytterst viktig. Men en mästerlig bedragerska har sina egna planer, för ambassadörerna från Centauri och Narn. Djupt inne i stationen växer ett uppror fram.

Ett tvillingpar, en man och en kvinna, lika engagerade i sina ideal men dom delar inte samma syn på strategin hur deras kamp för frihet på sin planet T'll. Då dödas en T'llin och våldsamheter bryter upp på stationen, dess interna kommunikationer hopplöst förvrängt. Med rebeller som hotar med att dränka konferensen i blod, och med fientliga krigsskepp på väg.

Garibaldi måste planera ett fritagningsförsök, av Sheridan och diplomaterna. Men det är kanske för sent. Då T'llin lärt sig konsten att förstöra från mästare, och för dem betyder friheten allt, även till priset av sin egen död.

The Shadow Within  -  Jeanne Cavelos
Året är 2253.

Det Mörkare Ljuset
Anna Sheridan har två passioner -- sin make John, och mysteriet som omgivande en del förbryllande artefakter som hittats under ett uppdrag till en avlägsen planet kallad Z'Ha'dum. Nu får hon order att bli vetenskapsofficer på uppföljningsuppdraget som är planerat att ske på rymdskeppet Icarus. Glad, ung, älskad, och briljant, aldrig har en kvinna haft så mycket att leva för. Eller så mycket att förlora.

Skuggan Innanför
Medan John som nyligen blev befordrad till rangen Kommendör, kämpar med sitt nya befäl på Agamemnon, börjar Anna samla ihop sin vetenskapliga besättning... och gör sitt första misstag. Hon skriver kontrakt med Dr. Morden, en högt meriterad översättare vars hjärta döljer en svaghet som kan kosta Anna hennes liv... eller hennes själ. Hennes andra misstag är att underskatta faran på Z'Ha'dum. Vad är det som väntar på skeppet Icarus, nära den kända rymdens kant. Det är en ofattbar skräck. Vad som finns i beredskap för Anna Sheridan är ett explosivt öde... och en mörk framtid som kan krossa hennes mans drömmar och en terror som kan komma tillbaka för att hemsöka oss alla.

Personal Agendas  -  Al Sarrantino
Året är 2261. Straxt före händelserna i avsnittet "Falling Toward Apotheosis".

G'Kar befinner sig på Centauri Prime, fängslad hos Kejsare Cartagia. Som använder sig av honom för att roa sig själv, vilket innefattar svår tortyr ett par timmar per dag. Han har i hemlighet ingått en allians med Londo Mollari, att om G'Kar hjälper honom att döda Cartagia, kommer Londo att befria Narn. Men ingen av dem har förutsett en dödlig komplikation, nämligen att en kommandostyrka är på väg till Centauri Prime. Vars syfte är att till varje pris befria G'Kar.

Denna styrka kidnappar Londo, för att göra ett byte mellan honom G'Kar. Och plötsligt är Londos liv, och Narns befrielse i fara.

På annat håll, ombord på Babylon 5 är liknande planer på gång. Michael Garibaldi, Susan Ivanova och Steven Franklin, som förändrats till Centaurier är även dom på väg till Centauri Prime. Där dom ska göra ett försök att frita sin vän G'Kar.

Vilket lyckas, men han vill inte att dom tar honom därifrån. Utan han övertygar dem att ta honom tillbaka, och att dom nu måste göra allt för att befria Londo från hans landsmän.

To Dream In The City Of Sorrows  -  Kathryn M Drennan
Året är 2259, Jeffrey Sinclair har tagit sin post som Ambassadör på Minbar.

Kommendör Jeffrey Sinclair har blivit förflyttad till Minbar, för att där börja att arbeta som Jordens Ambassadör. Han erbjuds även att bli Entil'Zha Na (Ranger One), och påbörjar arbetet med att rekrytera människor och Minbari till Rangers. Trots hårt motstånd från den Minbariska Krigarkasten, ger han även personer från Arbetarklassen tillåtelse att gå med.

En av människorna som går med är William Cole, som är bror till Marcus. Han dödas när han besöker Marcus, på Arisia Kolonin när den angrips av ett par Shadowskepp. Marcus lyckas att ta sig till Babylon 5, trots sina svåra skador därefter beger han sig till Minbar för att avsluta det som hans bror påbörjat.

Catherine Sakai är ute på en av sina expeditioner ute vid gränsen av den kända rymden, när hon upptäcker en planet som har utsatts för ett Shadowanfall. Vid denna attack verkar det som om dom använt sin planetdödare. När hon senare är på väg hem genom hyperrymden, möter hon en grupp Shadowskepp. Varav ett av dem börjar förfölja henne, och när hon ska ta sig igenom en hopport går detta skepp till attack.

Men genom att kasta ut sin last lyckas hon att ta sig igenom, i ett stycke. Hon beger sig sedan till Babylon 5, där hon för första gången får reda på att Sinclair inte längre finns där. Efter en kortare period ombord på stationen, åker hon vidare till Minbar med hjälp av Garibaldi och Delenn.

Dark Genesis "The Birth Of Psi Corps."  -  J. Gregory Keyes
Startdatum Juni 2115. Slutar med Besters ankomst till PSI-Corps.

Långt innan rymdstationen Babylon 5, satte människan ansikte mot ansikte med utomjordiska raser. Upptäckte dom en förvånande ras hos sig själv.

Året är 2115. Chockvågor följer de överraskande nyheterna: forskarna har bevisat existensen av Telepater. Vilda tidningshistorier, panik och blodbad, vilket tvingar Jordens regering att ingripa. För att återställa ordningen, och att upprätta en fast kontroll, över denna nyfunna och speciella befolkning. Med alla nödvändiga medel.

Den ambitiösa senatorn Lee Crawford leder satsningen, och övervakar bildandet av Psi Corps. En elitgrupp med uppdraget att hitta och överse alla telepater, "för deras eget skydd". Men den riktiga orsaken var att få regeringskontroll över dem.

Många ifrågasätter telepaternas ursprung, medan andra ser dem som åtråvärda vapen. Så Corps förstärker sitt järngrepp, allt är upplagt för en katastrofal konfrontation. En som kommer att bestämma Jordens framtid.

Dark Genesis "Deadly Relations Bester Ascendant"  -  J. Gregory Keyes
Alfred Bester som 6-åring. Slutar med Besters order till Byron, att skjuta ner ett skepp med Normala som man fick se i Phoenix Rising.

Andra boken om PSI Corps. Dags för Alfred Besters historia.
Psi-Corps föddes i elden och terrorn under det tjugoförsta århundradet, en grupp telepater som användes för att övervaka sina egna. Som blev till ett finstämt instrument av förtryck. Bara motståndsrörelsen, under dess beslutsamma ledning av Matthew och Fiona Dexter. Behöll sitt hopp för frihet.

Men 2120 splittrades motståndsrörelsen. Dexters dödades och deras ende son. Deras största hopp för framtiden, togs in av Psi-Corps. För att klippa av alla band med det förflutna, fick barnet ett nytt namn: Alfred Bester. Från detta ögonblick och framåt, för Bester, "Corps är moder, och Corps är fader."

Bester var en telepat med en exceptionell styrka. Ambitionen drev honom till att bli Psi-Corps hänsynslösaste agent, och att försöka att bli dess mästare. För att nå detta mål, betalade han vad som helst. Bedrog sina käraste, sina vänner och mänskligheten. Och att han en dag skulle stiga in i tomrummet på andra sidan döden, för att konfrontera sin egen själ, eller vad som återstod av den.

Final Reckoning "The Fate Of Bester"  -  J. Gregory Keyes
15 Februari 2271. Slutar med Garibaldi får till slut tag på Bester.

Tredje boken om PSI Corps. Bester och Garibaldis uppgörelse.
Under den hänsynslösa ledningen av Alfred Bester, nådde Psi-Corps välde obeskrivliga höjder. Vilket utlöste ett inbördeskrig mellan telepaterna. Corps slogs mot avhoppade teeps, en motståndsrörelse fast besluten att störta Besters avskyvärda regim. Men vinden var på väg att vända....

ISAs President John Sheridan ingriper, för att stoppa blodbadet. Medan ett nytt Psi-Corps reser sig ur askan. Blir dess första uppdrag att infånga och neutralisera krigsförbrytare, såsom individer som Bester själv. En gång fruktad genom galaxen, den fruktade jägaren blev det flyende bytet, med Michael Garibaldi i hälarna.

På rymmen går han under jorden, sedan startar Bester ett nytt liv i ruinerna från hans hemliga onda förflutna. Men när rättvisans styrkor, och hämnden närmar sig. Så måste han konfrontera helvetet han skapat, och att välja mellan att ge upp eller att överleva till vilket pris som helst. Och förbereda sig för sin sista strid.
Det finns ingenting så farligt som ett rovdjur, som stängts in i ett hörn utan någonting att förlora.

The Legion Of Fire 1 "The Long Night For Centauri Prime"  -  Peter David
Startar i och med 'The Fall of Centauri Prime'. 2262.

Första boken om hur Londo Mollari blir Kejsare på Centauri Prime, och upptäcker att det inte är hans folk som bestämmer.

Centauri Prime är sönderbombat av Alliansens skepp, och Centauri startar sin återuppbyggnad. Under överseende av deras nyligen utnämnde Kejsare Londo Mollari. Som i sin tur är "övervakad" och manipulerad, av de erövringshungriga Drakh. Dessa illvilliga varelser bygger om den Centauriska Republiken till ett hemligt maktcenter, varifrån dom tänker anfalla sina fiender. I synnerhet Interstellar Alliansen.

Helt utan möjlighet till att göra något motstånd, ser Londo på hur hans älskade Hemvärld, förvandlas till en polisstat. Och Drakh har villiga allierade, inkluderat en av Londos egna landsmän, Durla. En mäktig ämbetsman med sina egna lömska mål.

Medan missförhållandena på den undertryckta nya Republiken ökar, börjar Drakhs huvudplan att bli klar. Deras mål är att krossa Alliansen genom att mörda deras president John Sheridan, och att utplåna Jorden. Genom att använda den mytomspunna, monstruösa Shadowvapnet känt som planetdödaren.
se (A Call to Arms).

 

The Legion Of Fire 2 "Armies Of Light And Dark"  -  Peter David
Ungefärligt startdatum 14 December 2267.

Bok 2 om Londo Mollari och Drakh.
Centauri Prime har infiltrerats av illvilliga allierade till Shadows, varelser som är kända som Drakh. Medan de Centauriska medborgarna fortsätter med att återuppbygga sin krigshärjade planet. Arbetar deras hemliga herrar snabbt emot ett slutgiltigt mål, att krossa den Interstellära Alliansen.

Medan Drakh färdigställer sina fasansfulla planer, tynar Kejsare Londo Mollari bort på sin tron. En marionett till den Drakh uppfödda Väktaren, en försåtlig varelse som övervakar hans alla tankar, ord och handlingar. Medan Kejsaren grubblar, fortsätter den makthungrige Lord Durla, "en omedveten bricka för Drakh". Sina egna planer att ta över makten från Londo.

Men Drakhs kontroll är inte total. Ambassadör Vir Cotto, en inte alltför trolig hjälte har startat en motståndsrörelse. Och Alliansens President John Sheridan skickar sin bäste trubbellösare Michael Garibaldi för att undersöka det som sker på Centauri Prime. Men förr eller senare kan detta leda till värre problem, och trots att Centauri fortsätter med att bygga en ny militär flotta. Så försöker Alliansen att konfrontera dem direkt, i förhoppningen att problemet ska försvinna.

Dom är på väg att upptäcka hur fel dom HAR.

The Legion Of Fire 3 "Out Of The Darkness"  -  Peter David
Ungefärligt startdatum 14 Maj 2274.

Den tredje boken om Centauri Prime, och deras problem med Drakh.
Helt ovetande att han bara är en bricka i Drakhs dödliga strategi, är Centauris Premiärminister Durla på väg att starta ett blixtkrig mot ISA. Genom att skicka Centauriska krigsskepp, för att ödelägga andra rasers Hemvärldar. Ändå tvingas han att strida på två fronter. Även medan han mobiliserar den massiva rymdflottan, arbetar motståndsrörelsens ledare Vir Cotto hett med att strida mot honom och att få bort Drakhs onda influenser på Centauri Prime.

Kejsare Londo Mollari sitter inne med nyckeln till att avslöja Drakhs närvaro, men att göra detta skulle leda till katastrofala följder. Så han tvingas att tiga, nu i alla fall. Men när Drakh lyckas med att "plantera" en Väktare på David Sheridan, son till Alliansens President John Sheridan kan tiden för tystnad ha passerats. Om Vir och motståndsrörelsen ska kunna segra, kan detta endast ske genom handlande, och med hjälp från några överraskande allierade.

 

 

 

 

The Passing Of The Techno-Mages 1 "Casting Shadows"  -  Jeanne Cavelos
Ungefärligt startdatum November 2258.

Den första boken i Trilogin om Teknomagikerna.
När Elric och hans Lärling Galen ser på med spänd förväntan, drakar, änglar och fallande stjärnor i himlen ovanför. Vilket förebådar ankomsten av Teknomagikerna till planeten Soom. Det är första gången som Elric - som är medlem i Cirkeln - är värd för en liknade sammankomst, och om allt går som det ska. Så kommer Galen och de andra Lärlingarna att ta sig igenom de mycket ansträngande invigningsriterna i triumf. Redo att ta emot sina roller som färdiga Magiker, några av de mäktigaste varelserna i det kända universumet.

Men rykten flyter omkring om en annalkande fara, och hans unga älskarinna Isabelle. Väljs till att undersöka de mörka budskapen. Att en Gammal ras har vaknat upp efter tusen år av tystnad, hungriga på krig, slakt och förintelse.

Kommer Tekno magikerna att bli en avgörande faktor i det kommande kriget?
Eller kommer dom att bli de första offren?

 

The Passing Of The Techno-Mages 2 "Summoning Light"  -  Jeanne Cavelos
Omkring slutet av 1 kvartalet 2260.

Den andra boken i Trilogin om Teknomagikerna, med Galen i en viktig roll.
Krig mot Shadows är ofrånkomligt, och den styrande Cirkeln har gett order om att Teckno-Magikerna ska leta efter ett gömställe. Många är besvikna över detta beslut - ingen mer än Galen. Den ende magiker som stått öga mot öga med Shadows, och överlevt. Men Shadows är inte Galens enda fiende, han drivs av sin hämndlust att jaga och döda Elizar. Denne förrädare som mördade den vackra magikern Isabelle, medan Galen endast kunde se på hjälplöst. Hans händer är bundna av Cirkelns okränkbara kodex, som han svurit att följa.

Nu väntar ett nytt uppdrag då Cirkeln tänker ut en plan, som eventuellt gör det möjligt för de fem hundra magikerna ska kunna komma fly utan att lämna efter sig några spår. Galen skickas till Shadows forntida huvudstad för att blottlägga fiendens planer, kommer Galen att upptäcka att allting som han så desperat söker. Inkluderat ett chockerande arv, som hotar att förtära hans själ...

Vad är det som Tekno magikernas ledare har hållit hemligt, för de övriga?
Kommer Galens uppdrag att avslöja något om Shadows mål?

 

The Passing Of The Techno-Mages 3 "Invoking Darkness"  -  Jeanne Cavelos
Omkring Augusti 2260 - Januari 2261.

Den tredje boken i Trilogin om Teknomagikerna, besöker Galen Z'Ha'dum.
Medan miljarder dör och flammorna efter förstörelsen glöder okontrollerat, verkar Shadows vara säkra på en absolut seger. Snart kommer hela galaxen falla för deras ondska. Men kriget är inte slut, inte ännu. Efter en långvarig väntan i en glömd del av universum, har Galen till slut fått Cirkelns tillåtelse att lämna Teknomagikernas gömställe. Han är den enda magiker som stått öga mot öga med Shadows och överlevt, och den ende som besitter den kraftfulla och Ostoppbara Förstörelsetrollformeln.

Galens order är glasklara. Trots att galaxen är uppdelad av en blodig konflikt, i vilken hans kraft eventuellt skulle kunna förändra balansen i kriget. Men hans uppdrag går endast ut på att lokalisera tre huvudfiender och döda dem. Men Galen har avslöjat Shadows mörkaste hemlighet, och upptäckt en monstruös sanning om sig själv.
I denna desperata, undergångsstrid, finns det inget som säger vem som kommer att gå ut segrande. Eller om det alls kommer att bli några överlevande kvar alls..

Baptism of Fire  -  Claudia Christian
Slutet av 2262 - början av 2263.

Efter att ha riskerat livet ombord på rymdstationen Babylon 5, ställs Susan Ivanova inför sin största utmaning någonsin. Efter sin befordran till kapten, blir hon tilldelad befälet för Titans, dom första av Jordalliansens nya revolutionära Warlock-klass jagare.

När Babylon 5 angrips av en okänd aggressiv utomjordisk ras, skickas Titans ut för att jaga dem. Efter att ha tagit del i upproret för att befria Jorden från tyrannen President Clarks grepp, upptäcker Ivanova att hon har befälet över en besättning som inte är helt säker på hennes sanna lojalitet ombord på ett krigsskepp som inte är helt som det verkar.

I en kamp mot en konstant ström av minnen från Marcus död, och insikten att hon klipp av banden från Babylon 5 för evigt, ställs Ivanova inför dom demoner som plågar henne och höjer sig för den första av många strider, både på det professionella och personliga planet.

 

Birth of Heroes  -  Bryan Steele
Vi lever för den förste. Vi dör för den förste. The Anla'Shok, den heliga Minbariska order känd av andra som Rangers, arbetade under ettusen år med att skydda dom oskyldiga mot Shadows. Med att försvara modet och rättvisans värderingar, dom blev en väsentlig del i den Interställära Alliansen, placerade i skottlinjen för att bibehålla freden i galaxen. Nu första gången berättas deras hemliga krönikor, i en serie böcker.

Marcus Cole var en av dom mer framträdande exemplen, av Anla'shok 'The Rangers' under hans tid. Hans konstanta slagfärdighet och unika sätt att se på saker gav så mycket till dem omkring honom att hans offer, såg ut som vilken annan sida som helst i hans betjäning. Under många år ställde hans vänner frågan varför, om och om igen. Vad var det egentligen som hände för så många år sedan, så att han gick så långt?

"Birth of Heroes" är en story som ser tillbaka på dom tidiga Anla'shokuppdragen, precis efter kriget mellan Jorden och Minbari, under en period som skulle ha varit fredstidens budbärare. Den centreras runt Maddox Cole och hans osannolika team, och banar väg för troligen den kändaste och älskade karaktärerna i Babylon 5s historia. Han berörde oss alla... nu får vi veta varför.

Ranger Dawning  -  Richard Ford

Året är 2259. En skugga rör sig längs galaxen och det är endast Anla'shok, som kan stå emot det. Men deras antal är litet, och för första gången under deras tusen år gamla historia är dom tvungna att rekrytera Människor till deras order. James Vance från Jordstyrkan är bland dom första att bli kallade, och starta sin träning som en Ranger.
Men innan han kan ge sig ut på sitt första uppdrag, måste han inte bara gå igenom en sträng träning, utan han måste även stålsätta sig mot en ovälkommen Minbarisk fördomsfullhet.

 

Visions of Peace - Matthew Sprange

En slumpartad upptäckt i ett asteroidfält av ett vapen från Dilgarkriget, leder till en gigantisk galaktisk kris. Efter sin nyligen avklarade träning i Anla'shok, kastas Michael Shaw in i handlingens centrum av olycksbringande händelser, som är upplagda för att driva Jordalliansen in i ett krig mot den Centauriska Republiken.
Onda krafter döljer sig i bägge regeringarna, angelägna att slå sönder freden och hotar livet på miljoner för sin egen vinst och avancemang. Det är endast Rangers som står mellan status quo och dennan mardrömsframtid.

 

 

Actions of Many  -  M J Dougherty

Medan Alliansens flottor samlas för att angripa Sektor 83, planerar Shadows ett eget angrepp. med flottan borta, finns det ingenting som kan stoppa dem. Kapten Michelle Tennyson levde igenom striden vid 'Linjen', men hon överlevde den inte. Bruten i sinnnet och själen, måste hon nu återuppleva mardrömmen och leda ett sista desperat försvar av en hjälplös koloni.

Utan någon flotta att leda, söker hon upp en att leda. Kapare, förrädare och patrioter måste förena sig för att segra, och överleva från katastrofens käftar. Men vilka chanser har en styrka bestående av ombyggda handelsskepp och halvreparerade stridsskepp ha mot Shadows styrkor?
En patriotisk förrädare, en misslyckad Ranger, ett fyllo, en utslagen och en cynisk kapare, förenade med ett klent hopp, ställer dom sig emot mörkret. Var och en måste spela sin roll, om katastrofen ska kunna avvärjas, och deras agerande kommer bestämma ödet för miljoner..