Med färdigställandet av den sista av Babylon stationerna 2257, njuter galaxen av en bräcklig fred. Babylon 5 fungerar som planerat, lösa motsättningar mellan de fem större regeringarna och agera som ett nav för interstellär handel och kommunikation..

Pilot. The Gathering...
Nästan alla de fyra stora raserna har samlats, ombord på rymdstationen Babylon 5. När Vorlonernas Ambassadör som är den siste anländer försöker någon att döda honom. Någon försöker att sätta dit Kapten Sinclair för detta mordförsök och han blir då tvungen att försvara sig, efter att han blivit anklagad för att ha försökt mörda Ambassadör Kosh.

Midnight in the Firing Line
Sinclair måste bibehålla freden mellan ambassadörerna ombord på Babylon 5, när Narnska trupper invaderar en av Centauris utposter.

Soul Hunter
En för människorna okänd utomjording anländer till Stationen, dennes ankomst orsakar panik bland dom utomjordiska raserna. Då denna ras är de så kallade Själjägarna, som tar de dödas själar.

Born to the Purple
Sinclair räddar Londos politiska karriär när en exotisk dansare stjäl hans personliga hemliga filer, för bli befriad från att vara en slav. Garibaldi jagar någon som använder sig av Guldsändaren, för privat bruk.

Infection
En forskare från Jorden smugglar ombord några mystiska artefakter till stationen, som förvandlar hans assistents till en omänsklig mördarmaskin.

Parliament of Dreams
G'Kar blir jagad av en politisk mördare. Och Jordens Regering beslutar att stationen skall anordna en serie religiösa uppvisningar, så att alla raser kan lära känna varandra. Sinclair och Catherine Sakai börjar om från början igen.

Mind War
En genetiskt förändrad telepat, gömmer sig ombord på Babylon 5 under sin flykt. Där han söker upp stationens kommersiella telepat Talia Winters, och ber om hennes hjälp att komma undan från Psi-poliserna.

The War Prayer
När en grupp terrorister infiltrerar Babylon 5 och attackerar utomjordingar, blir Sinclair och Garibaldi tvungna att göra allt för att få fast dom skyldiga.

And the Sky Full of Stars
Sinclair blir kidnappad av en grupp från jorden, som vill veta vad som hände honom vid slutet av kriget med Minbari. Under processen börjar han att få tillbaka vissa minnesbilder från det sista dygnet.

Deathwalker
När en beryktad forskare/krigsförbrytare och ledare anländer till stationen, måste Sinclair avgöra om han antingen skall låta henne färdigställa sin ungdomsdrog, eller ställa henne inför rätta för hennes krigsförbrytelser.

Believers
Dr. Franklin försöker att rädda livet på ett döende barns liv, när hans egna föräldrar vägrar att låta denne genomgå den operation som skall rädda hans liv.

Survivors
Garibaldi blir falskt anklagad för sabotage mot en nybyggd sektion på Babylon 5, och den som leder undersökningen kan ge honom mer trubbel än han någonsin trott kallar honom för Farbror Mike.

By Any Means Necessary
Sinclairs militära karriär och säkerheten på Babylon 5 blir hotad när en olaglig strejk utbryter ombord. Detta får Jordens regering att skicka dit en egen "förhandlare", som skall se till att få slut på strejken.

Signs and Portens
Babylon 5s stridspiloter möter en piratflotta som försöker kidnappa en Centaurisk adelsman och en värdefull och historisk raritet.

TKO
Garibaldi hjälper en gammal vän och att återfå sin heder, som även är boxare som sa nej vid fel ögonblick när han beordrades att lägga sig i en fight.

Grail
En sökare på jakt efter den heliga Kalken (the Holy Grail) kommer på besök till Babylon 5, någon har även smugglat ombord ett mycket farligt kreatur?

Eyes
Två topprankade officerare från Jordstyrkan anländer till Babylon 5 för att testa lojaliteten på Sinclair och hans officerare. Men har dom skickats dit av Regeringen, eller är det av personliga själ som dom kommit dit?

Legacies
En krigarklan från Minbari hotar med att starta ett nytt krig med Jordalliansen, när liket av en stor krigshjälte. Som förts till Babylon 5 för att visas upp för att hyllas, försvinner.

A Voice in the Wilderness
Under en rutinundersökning av Epsilon 3, den påstått obebodda planeten som Babylon 5 svävar runt som en måne, upptäcker Sinclair och Ivanova kvarlevorna av mycket avancerad civilisation.

A Voice in the Wilderness, Del 2
Sinclair och Babylon 5s besättning blir involverade i en politisk kamp över kontrollen av planeten under stationen, som innehåller revolutionerande superteknologi.

Babylon Squared
När Babylon 4 på ett mystisk återkommer efter att ha försvunnit 4 år tidigare i ett våldsamt tidshål, Sinclair och Garibaldi leder räddningsstyrkan som beger sig dit.

The Quality of Mercy
Dr. Franklin kommer på en före detta läkare med att experimentera, med en utomjordisk maskin. Talia blir återigen tvingad att skanna hjärnan på en seriemördare.

Chrysalis
Londo får hjälp av en legosoldat att lösa ett Narnskt problem, och Garibaldi blir svårt skadad när han upptäcker en mordkomplott. Delenn innesluts i en kokong.

Översikt: Säsong 1

Model Gallery