Babylon 5s uppdrag verkar mer och mer hopplös. Efter nästan två år i drift, förändras allting till det värsta. Även om Babylon 5s uppdrag för fred fortsätter, krig hotar, och det finns en farlig ny stormakt i galaxen som få ens misstänkte existerade. Mitt i bland de underblåsande spänningarna, förändras de invecklade förhållandena mellan de större makterna på oförutsägbara sätt..

Points of Departure
Utan förvarning har Babylon 5s befälhavare Kapten Sinclair blivit hemkallad. Och en ny utses, den nye blir Kapten John Sheridan, som även kallas för "Star Killer" av de flesta Minbari. Ambassadör Delenn fortsätter sin mystiska förändring.

Revelations
Sheridans syster besöker stationen, vilket framkallar minnen ifrån hans förflutna. Och Dr Franklin beslutar sig för att använda en utomjordisk apparat, för att försöka rädda Michael Garibaldis liv.

The Geometry of Shadows
Drazis befolkning ombord på Babylon 5 påbörjar en ritual som går ut på att man delar upp sig i två läger, som sedan slåss under en tid och den grupp som slutar som segrare blir den dominerande gruppen. Men något händer på deras hemvärld som gör allt värre, vilket slutar med många dödsfall. Londo har ett möte med Lord Refa. Och en grupp Teknomagiker besöker stationen.

A Distant Star
Sheridan får besök av en gammal vän, som anländer med sitt utforskningsskepp. Franklin beordrar alla i ledningsgruppen gå på en sträng diet. En av stationens piloter, upptäcker ett nytt rymdskepp i Hyperrymden.

The Long dark
Ett ärrat 100 år gammalt skepp kommer till stationen, ombord befinner sig en utomjordisk varelse, som börjar att störa rutinerna ombord.

Spider in the Web
Ett företag kommer till B5 för att förhandla, med en representant från Mars. En död man sprider skräck ombord på Babylon 5.

Soul Mates
Londos tre fruar anländer till Babylon 5, och Londo som stigit i graderna hemma på Centauri Prime har fått tillåtelse av Kejsaren, att skilja sig från två av dem. Under en fest som han ordnat mottar han en present, som visar sig vara ett dödligt vapen.

A Race Through Dark Places
Bester följer en flyktväg för telepater som leder honom till Babylon 5. Någon ombord hjälper dessa telepater, från att undvika dras in i Psi-Corps.

The Coming of Shadows
Centauris Kejsare besöker Babylon 5 trots starka protester från G'Kar, men när hans protester inte får något gehör beslutar han sig för att mörda denne.

Gropos
Det blir stora problem för säkerhetsfolket, när 25 000 soldater som är på väg till strid mellanlandar på Babylon 5.

All Alone in the Night
Under ett rutinuppdrag ett hopp från stationen, blir Sheridan blir kidnappad och tvingad till att slåss mot andra raser för att överleva. Delenn har hamnat i onåd med de styrande där hemma.

Acts of Sacrifice
Kriget mellan Narn och Centauri, får konsekvenser på stationen då bråk mellan de två grupperna inträffar med jämna mellanrum. Ivanova beordras att avsluta ett avtal med en ny ras, på vilket sätt som helst.

Hunter, Prey
En före detta läkare i Jordalliansen anländer till Babylon 5 med mycket känslig information, och det blir Dr Franklin och Mr Garibaldis jobb att leta reda på honom. Men dom är inte ensamma om att söka efter honom.

There All the Honor Lies
Högkvarteret på Jorden bestämmer sig för att öppna en souvenirkiosk på Babylon 5. Sheridan anklagas för mord på en Minbari, men är det mord eller är det ett "självmord" för att skada förbindelserna mellan Jorden & Minbar.

And Now For a Word
Vi får följa med ett nyhetsteam från ISN ombord på Babylon 5. Striderna mellan Narn och Centauri, blir värre och en sammanstötning mellan dem inträffar utanför stationen.

In the Shadow of Z'Ha'dum
Sheridan griper och förhör Morden angående hans försvunna fru. Flera ombord på stationen vädjar till honom att släppa denne. Varför detta intresse för honom, och varför vill dom inte ha reda på sanningen?

Knives
Londo får besök av en gammal barndomskamrat, som han senare tvingas att döda för att rädda dennes heder. Sheridan tas mer eller mindre över av en utomjordisk varelse?

Confessions and Lamentations
Franklin får ont om tid på sig, när han blir tvungen att få fram ett botemedel mot en dödlig sjukdom som hotar att ta död på alla Markaber.

Divided Loyalties
Lyta Alexander kommer tillbaka till Babylon för att avslöja en dubbelagent. Andra hemligheter kommer fram, när Susan Ivanova tar sig in på Sheridans rum.

The Long, Twilight Struggle
Efter att ha lurat Narn till att anfalla en Centaurisk bas, går den Centauriska flottan själva till attack mot Narns hemvärld. Med ombord på ett av dessa skepp befinner sig Londo Mollari.

Comes the Inquisitor
Kosh känner sig osäker på Delenn, så han skickar en inkvisitor till Babylon 5 för att testa hennes och Sheridans lojalitet.

The Fall of Night
En förhandlare från Jorden anländer till stationen, för att ordna till en icke aggressionspakt med den Centauriska Republiken. Och Sheridan utsätts för ett mordförsök, och för att rädda hans liv, blir Kosh tvungen att avslöja sig själv inför alla närvarande.

Översikt: Säsong 2

 

Model Gallery