Babylon 5 har misslyckats med sitt uppdrag. Krig har brutit ut, och det drar snabbt in alla de stora raserna. Och på Jorden har dess regering, börjat att göra sig av med oliktänkande och flera kolonier bestämmer sig för att utropa sig som självständiga. Däribland Rymdstationen Babylon 5.

Matters of Honor
En agent från Jordstyrkan anländer till stationen, för en undersökning om ett främmande skepp. Sheridan får ett nytt skepp, ett WhiteStar inför det kommande kriget mot Shadows. Samtidigt har en medlem i Rangers dykt upp, och bett om deras hjälp.

Convictions
En mystisk grupp munkar anländer till stationen, och som senare hjälper till med lösningen av en serie bombattentat.

A Day in the Strife
En utomjordisk sond tar kontakt med stationen, och ger dem 24 timmar på sig att lämna svaren på ett stort antal frågor.

Passing Through Gethsemane
En av munkarnas förflutna hinner upp honom. Garibaldi får hjälp av en återvändande person, som kommit tillbaka till stationen från Vorlons hemvärld. Lyta.

Voices of Authority
Regeringen på Jorden skickar en politisk rådgivare till stationen. Och Ivanova får kontakt med några av "de första".

Dust to Dust
G'Kar prövar en farlig och beroendeframkallande drog, innan han beslutar sig för att köpa produkten. I hälarna på droghandlaren befinner si Psi-polisen Alfred Bester.

Exogenesis
Dr Franklin och Marcus Cole försöker stoppa en ras av parasitiska varelser. Som verkar ha tagit över en del människor nere i Down-Below.

Messages From Earth
Efter att ha fått reda på att man håller på att gräva upp ett Shadowskepp på Ganymede, tvingas Sheridan att till slut gå emot Jordens regering.

Point of No Return
Jorden inför undantagslagar, på alla Jordens kolonier och även Babylon 5 råkar ut för detta. Centauris förre Kejsares hustru besöker stationen, efter en inbjudan från Ambassadör Mollari.

Severed Dreams
Efter att Proxima 3 har förklarat sig som en fristående stat, följer Babylon 5 i deras fotspår och gör detsamma.

Ceremonies of Light and Dark
Under ett rutinuppdrag ett hopp från stationen, blir Sheridan kidnappad och tvingad till att slåss mot andra raser för att överleva. Delenn har hamnat i onåd med de styrande där hemma.

Sic Transit Vir
Mollari överraskar Vir, genom att bjuda in hans blivande hustru. Men denna blivande hustru visar sig vara mer än man vill ha. Samtidigt avslöjar Ivanova att Vir smugglat ut, ett stort antal Narner.

A Late Delivery From Avalon
En man som tror sig vara Kung Arthur kommer till stationen. Det visar sig att han är mannen som tryckte på knappen, ombord på EAS Prometheus när kriget mot Minbar startade.

Ship of Tears
Bester återvänder till stationen, han är på jakt efter ett utomjordiskt skepp som är lastat med vapendelar. Detta skepp är på väg till Shadows, han vill ha hjälp med att stoppa detta skepp. G'Kar blir antagen till the Ljusets Armé.

Interludes and Examinations
Sheridan tvingar Kosh och Vorlons att gå till attack mot Shadows. Men denna attack har ett mycket högt pris... Dr Franklin börjar att uppföra sig alltmer irrationellt.

War Without End
Ambassadör Sinclair anländer till stationen, efter att ha läst ett 900 år gammalt brev. Och gamla vänner går samman i ljusets trupper.

War Without End, Del 2
Besättningen gör ett försök att rädda framtiden. Och Ambassadör Sinclair reser tillbaka i tiden med Babylon 4.

Walkabout
Den nye ambassadören från Vorlon anländer. Sheridans trupper går till attack emot Shadows. Dr Franklin slutar sitt arbete som överläkare på Babylon 5.

Grey 17 is Missing
Garibaldi fastnar på en nivå av B5 i den Grå Sektorn som inte existerar, samtidigt som man rekryterar Telepater inför framtida möten med Shadows.

And the Rock Cried Out, No Hiding Place
Londo bestämmer sig för att göra sig av med en gammal rival, och till sin hjälp har han en oväntad spelare.

Shadow Dancing
Shadowkriget ökar i styrka, och Delenn blir störd av en främmande besökare. Dr Franklin råkar i trubbel.

Z'Ha'dum
Sheridans förflutna i formen av hans förmodat döda hustru Anna, har dykt upp på stationen, och övertalar honom att komma med henne till Z'Ha'dum. Londo får en inte alltför önskad befordran.

Översikt: Säsong 3

 

Model Gallery