Det var året för Alliansen när till och med mer saker sprängdes i luften. Det var året när vi alla erkände "Jag vill vara en teep" och året när Delenn och Sheridan födde sin son David. Det var i gryningen av en ny period. Det var året när Psi Corps började att visa sitt riktiga ansikte. Året är 2262.

No Compromises
När stationen gör sig redo att ta emot den nya befälhavaren Kommendör Elisabeth Lochley, som stred på den andra sidan under inbördeskriget, anländer en grupp telepater som söker asyl.

The Very Long Night for Londo Mollari
Londo får en allvarlig hjärtattack och blir tvungen att möta sin värsta mardröm för att överleva. Lennier bestämmer sig för att ge sig av och träna till att bli en Ranger.

The Paragon of Animals
Sheridan går emot ambassadörerna från Alliansen över G'Kars deklaration. Garibaldi försöker anlita telepater, till sin organisation.

A View From the Gallery
När stationen försvarar sig emot en attack, från en helt okänd styrka. Är det två vanliga besättningsmän, Mack och Bo, som ser till att stationen fortsätter att fungera normalt.

Learning Curve
Två Rangers-aspiranter kommer till stationen tillsammans med sina lärare. En av aspiranterna misshandlas svårt av ett gäng brottslingar, vilket leder till att Mora'dum (Ranger-övning som kallas "applikation av terror").

Strange Relations
Bester anländer till Babylon 5 för att försöka fånga Byron och hans telepatvänner. Garibaldi går emot Lochley. Delenn utser en mycket speciell livvakt till Londo.

Secrets of the Soul
Franklin har påbörjat sitt uppdrag med att sammanställa en databas med alliansens medicinska profiler, när han upptäcker en ras 100 åriga hemlighet. Byron och Lyta når fram till en uppgörelse.

Day of the Dead
En del av besättningen får besök när dom deltar i Brakiris festival för att hylla de döda. Några kända entertainers besöker stationen.

In the Kingdom of the blind
Byrons telepater ger Interstellar Alliansen ett ultimatum. Londo och G'Kar besöker Centauri Prime.

A Tragedy of Telepaths
Telepatsituationen fortsätter att försämras. Attackerna på Alliansens skepp fortsätter. Londo och G'Kar finner en gammal vän i en nästan glömd plats.

Phoenix Rising
Situationen med Telepaterna blir kritisk och Bester anländer för ta kontroll över Garibaldis mål.

The Ragged Edge
Ett vittne överlever en attack och flyr till Drazis hemvärld. Garibaldi beger sig av dit för att hämta detta vittne, och kommer närmare lösningen över de mystiska attackerna på Alliansens skepp.

The Corps is Mother, The Corps is Father
Bester är på jakt efter en farlig telepat. En undersökning av Psi-Corps, deras träningsmetoder och hur dom behandlar ej antagna.

Meditations on the Abyss
Utan Sheridans vetskap, sänder Delenn Lennier för ta reda på vem det är som angriper alla skepp.

Darkness Ascending
Lennier får tag på bevis vilka det är som attackerar lastskeppen. Lise besöker Garibaldi. Lyta försöker att få till ett avtal för Byrons telepater.

And All My Dreams, Torn Asunder
Bevis för att någon på Centauri är inblandad i räderna kommer fram, hemma på Centauri Prime har Londo stora svårigheter att få träffa Regenten.

Movements of Fire and Shadow
Lyta och Franklin flyger till Drazis hemvärld, för att på Virs uppdrag ta reda på varför Drazi inte lämnat ifrån sig några kroppar efter striderna. Londo som befinner sig hemma på Centauri Prime, utsätts för ett medicinskt test utan hans vetskap.

The Fall of Centauri Prime
Sheridan skyndar sig för att stoppa Alliansen från att angripa Centauri Prime, Londos öde blir bestämt. Delenn och Lennier stöter på en grupp Centauriska skepp, och deras skepp attackeras och riskerar att fastna i hyperrymden.

In the Beginning
In the Beginnings handling har placerats under kriget mellan Jorden och Minbari, och täcker händelserna lite mer i detalj än vad som visas i serien. Story berättas av en äldre Kejsare Londo Mollari som berättar sagan för ett par Centauriska barn. Filmen visar var alla huvudkaraktärer befann sig och vad dom gjorde under denna konflikt, inkluderat Delenns inblandning och Minbarernas ledare Dukhats död.

The Wheel of Fire
Lochley och Garibaldi upptäcker att dom har en del gemensamt. En konfrontation med Lyta leder fram till en skrämmande upptäckt, Garibaldi och Lyta ingår i ett avtal.

Objects in Motion
Medan en del sedan länge boende på stationen förbereder sig på att flytta, försöker besättningen att stoppa en lönnmördare. Som är ute efter Michael Garibaldi och Lise Hampton Edgars.

Objects at Rest
Interstellar Alliansens huvudkvarter flyttar till Minbar, vilket innebär att President Sheridan och Delenn flyttar dit. Lennier får möta konsekvenserna av ett fruktansvärt misstag, eller var det ett misstag.

Dessa tre filmer och serien Crusade inträffar i kronologisk ordning, innan Sleeping in Light.

River of Souls
En arkeolog finner ett klot begravt djupt nere under Jorden, han tar med sig detta till Babylon 5. Där han lyckas med att få kontakt med själarna som befinner sig inuti, kort därefter dyker det upp en stor flotta Själjägare.
4e Babylon 5 filmen.

A Call To Arms
President Sheridan har begett sig till konstruktionsplatsen för Alliansens nya flaggskepp Excalibur och Victory. Dessa skepp är byggda av en blandning mellan teknologier från Jorden, Minbar och Vorlon. När han kommer dit får han ett meddelande, som så småningom övertygar honom att Jorden står inför en attack. Ska han kunna stoppa denna, med hjälp av en tjuv, en Drazi och en kommendör i Jordstyrkan?
5e Babylon 5 filmen.

Babylon 5: The Legend of the Rangers
Storyn är förlagd till år 2264 och följer en grupp Rangers. och besättningen ombord på skeppet Liandra, ett halvorganiskt skepp som är baserat på Minbarisk teknologi.
Dessa Rangers drabbar samman med tidigare okänd främmande ras, som kallas för Handen (The Hand), vars dödliga styrka är betydligt större än någon annan tidigare känd av Jorden eller någon annan värld i Interstellar Alliansen.
6e Babylon 5 filmen.

CRUSADE
Jorden har angripits av en ras som kallas för Drakh, och besättningen ombord på Alliansens skepp Excalibur har 5 år på sig att finna ett botemedel mot den pest som kommer att utrota Jordens hela besättning.

B5 The Lost Tales
År 2272. Tiderna förändras. Faror förblir. 10 år efter att han blev Interstellära Alliansens President, förbereder sig Sheridan för en ödesdiger Babylon 5 återförening som kan förhindra Jordens överhängande undergång, om han även kommer att äventyra sina kärnprinciper.

Sleeping in Light
Under Sheridans sista dagar, samlas alla gamla vänner för att fira.
I detta avsnitt flyttas vi fram 17 år efter seriens SLUT..

Översikt: Säsong 5

Model Gallery